Nakup SUP opreme v kompletu

Ker je za SUP cenalahko precej visoka, sploh za začetnike, je smiselno preučiti opcije, ki obljubljajo nekaj prihranka. Ena izmed možnosti je nakup opreme v kompletu, s čimer se izognemo tako stroškom kot tudi drugim nevšečnostim pri izbiranju posameznih kosov opreme. Gre lahko za odlično priložnost, saj so na voljo zelo privlačni kompleti z dobro opremo po nizki ceni. V nekaterih primerih pa to vseeno ni najboljša rešitev in se bolj splača opremo izbirati posebej.

Komplete sestavljajo tako proizvajalci kot prodajalci, zato je težko predvideti, kaj vse bo v paket vključeno. Čisto možno je, da komplet združuje le desko in veslo za SUP, pri čemer ne moremo pričakovati bistveno nižje cene, kot če bi oba kosa kupili posamezno. Nekatere ponudbe dodajajo veslo kot darilo in plačamo le desko, morda pa tudi za to velja določen popust. To so običajno kompleti za začetnike, pri teh pa je za SUP cena še toliko bolj pomemben dejavnik pri izbiri, zato je ponudba zelo privlačna, za manj zahtevne kupce pa tudi smiselna izbira.

Običajno pa komplet vsebuje še kak dodaten kos opreme. Deska in veslo za SUP seveda ne smeta manjkati, enako velja za nekaj drugih nepogrešljivih kosov – en takšnih je zračna tlačilka, ki olajša pripravo napihljivega supa na uporabo. Tlačilka je priložena v večini kompletov, ki vključujejo napihljiv sup. Nič manj pomembna ni za takšne supe torba za shranjevanje in prenašanje, ki omogoča učinkovito pospravljanje deske ter enostaven transport. Tudi ta je pogosto vključena v komplet.

Z nakupom bogatega kompleta bo za SUP cena bistveno ugodnejša, res pa je, da imamo manj svobode pri izbiri. Zahtevnejši uporabniki bodo želeli sami izbrati desko in veslo za SUP, verjetno pa tudi drugo opremo, saj bodo tudi vedeli, kaj iščejo in potrebujejo. Kompleti takšnim uporabnikom redko nudijo točno tisto, kar potrebujejo.

Post Author: clubhd