Vsestranska motorna žaga Stihl

Na motorno žago se močno zanašamo pri raznoraznih opravilih. Ne le na področju gozdarstva ali pri drugem delu v gozdu, motorna žaga je nepogrešljiv pripomoček tudi pri urejanju okolice ob hiši, pri obrezovanju dreves in čiščenju podrasti ter grmičevja, pri delu v sadovnjaku in na kmetiji, pa še kaj bi lahko našteli. Jasno je torej, da se bo treba opremiti z zanesljivo vsestransko motorno žago. Smiselna izbira je znamka Stihl, saj gre za priznanega in uveljavljenega nemškega proizvajalca z odlično ponudbo.

Katera motorna žaga Stihl bo torej najboljša za vsestransko rabo? Najbolj privlačne so okretne žage iz nižjega cenovnega razreda. Vstopni model Stihl MS 171 ali pa njegova neposredna nadgradnja Stihl MS 181, na primer. To so žage, ki bodo vedno pri roki, tako pa tudi vedno uporabne, ne pa pospravljene nekje v vrtni lopi. Od vsestranske žage pričakujemo, da bo vedno pripravljena na uporabo in kos različnim izzivom. Stihl MS 181 tem pričakovanjem gotovo ugodi, pa tudi cenejša različica s številko 171 je za mnoge uporabnike povsem zadostna. Glavne odlike so tiste, ki naredijo razliko pri vsakdanji in dolgotrajni rabi – gre za relativno kompaktne in okretne žage, ki jih lahko vzamemo s seboj kamorkoli. Z nizko težo in kompaktnimi dimenzijami je tudi delo lažje, še posebej v zahtevnih razmerah in nenaravnih položajih, s katerimi se pri delu pogosto srečujemo. V poštev pride še učinkovitost oziroma varčnost naprave, stroški uporabe na dolgi rok, pa tudi zahtevnost uporabe, glasnost motorja in druge lastnosti. Tako Stihl MS 181 kot 171 se na vseh teh področjih izkažeta za odlično izbiro za uporabnike, ki iščejo vsestransko žago.

Za zahtevnejše uporabnike pride v poštev kakšna motorna žaga Stihl iz višjega ranga, pri tem pa že posegamo na področje motornih žag, ki so namenjene podiranju dreves in pripravi drv. Takšna oprema postane hitro tudi dražja, bolj okorna in težja za uporabo.

Post Author: clubhd

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja